Proizvođači i uvoznici dužni su jednokratno pribaviti kod gospodarskog subjekta i objekta, te identifikacijski kod stroja.

Izdavanje koda gospodarskog subjekta

Svi gospodarski subjekti dužni su zahtjev za identifikacijski kod podnijeti izdavatelju identifikacijskih oznaka, pa tako i proizvođači i uvoznici.

Zahtjev za kodom gospodarskog subjekta podnosi se putem Portala sustava sljedivosti na povezanici: Prijavi se .

Svaki novi korisnik obvezan je prilikom prve posjete portalu obaviti registraciju unosom traženih podataka u registracijskoj formi. 

Nakon unosa traženih podataka korisnik će na e-mail adresu navedenu u registracijskoj formi, zaprimti obavijest o izdanom kodu gospodarskog subjekta te korisničko ime za pristup Portalu.

Inicijalnu lozinku za prvu prijavu na sustav korisnik će zaprimiti putem SMS poruke. Prilikom prve prijave na sustav korisnik je dužan postaviti vlastitu, trajnu lozinku za sve buduće prijave u sustav.

Izdavanje koda objekta

Nakon izvršene registracije i primitka koda gospodarskog subjekta korisnik se treba prijaviti na sustav i unijeti podatke o svojem objektu ili više njih. Za svaki svoj objekt gospodarski subjekt je dužan unijeti zasebni zapis u sustav. Nakon pohrane podataka o objektu sustav će automatski generirati kod za navedeni objekt. Popis svih kodova objekata dostupan je unutar sustava. 

Izdavanje koda stroja

Nakon izvršene registracije i primitka koda gospodarskog subjekta i objekta, proizvođač se treba prijaviti na sustav i unijeti podatke o svojem stroju ili više njih. Za svaki svoj stroj gospodarski subjekt je dužan unijeti zasebni zapis u sustav. Nakon pohrane podataka o stroju sustav će automatski generirati kod za navedeni stroj. Popis svih kodova strojeva dostupan je unutar sustava. 

Upute za korisnike

Detaljne upute za korisnike nalaze se na poveznici: Upute za registraciju

 

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam