Distributeri i veletrgovci dužni su za svaki svoj objekt jednokratno pribaviti kod gospodarskog subjekta i objekta. Dodatno ovi gospodarski subjekti mogu podnijeti i zahtjeve za izdavanje kodova za skupna pakiranja proizvoda. 

Izdavanje koda gospodarskog subjekta

Svi gospodarski subjekti dužni su zahtjev za identifikacijski kod podnijeti izdavatelju identifikacijskih oznaka, pa tako i distibuteri i veletrgovci.

Zahtjev za kodom gospodarskog subjekta podnosi se putem Portala sustava sljedivosti na povezanici: Prijavi se .

Svaki novi korisnik obvezan je prilikom prve posjete portala se registrirati unosom traženih podataka na registracijskoj formi. 

Nakon unosa traženih podataka korisnik će dobiti na prijavljeni email u registracijskoj formi obavijest o izdanom kodu gospodarskog subjekta kao i korisničko ime za pristup Portalu.

U SMS poruci korisnik će primiti inicijalnu lozinku za prvu prijavu na sustav. Prilikom prve prijave na sustav biti će tražen da postavi svoju trajnu lozinku za daljnje prijave.

Izdavanje koda objekta

Nakon izvršene registracije i primitka koda gospodarskog subjekta korisnik se treba prijaviti na sustav i unijeti podatke o svojem objektu ili više njih. Za svaki svoj objekt gospodarski subjekt je dužan unijeti zasebni zapis u sustav. Nakon pohrane podataka o objektu sustav će automatski generirati kod za isti. Popis svih kodova objekata dostupan je unutar sustava. 

Upute za korisnike

Detaljne upute za korisnike nalaze se na poveznici: Upute za registraciju

Oznake skupnih pakiranja duhanskih proizvoda 

Sukladno tehničkim zahtjevima distributeri i veletrgovci su dužni osigurati označavanje skupnih pakiranja duhanskih proizvoda. U tu svrhu potrebno je osigrati izvršenje sljedećih poslovnih procesa:

  • označavanje pakiranja jedinstvenom identifikacijskom oznakom
  • Podnošenje zahtjeva AKD-u za izdavanje identifikacijskih kodova za gospodarske subjekte i objekte
  • Podnošenje zahtjeva AKD-u za izdavanje jedinstvenih identifikacijskih oznaka na razini skupnog pakiranja
  • Vođenje evidencija događaja povezanih sa proizvodom i prijenos traženih informacija preko usmjerivača

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam