Maloprodajno mjesto je objekt u kojem se duhanski proizvodi prvi put stavljaju na tržište (što uključuje npr. i automate za prodaju duhanskih proizvoda, mobilne trgovine itd.). Gospodarski subjekti dužni su jednokratno pribaviti kod gospodarskog subjekta, te za svaki svoj objekt (maloprodajno mjesto) i kod objekta.

Izdavanje koda gospodarskog subjekta

Svi gospodarski subjekti dužni su zahtjev za identifikacijski kod gospodarskog subjekta podnijeti izdavatelju identifikacijskih oznaka.

Zahtjev za kodom gospodarskog subjekta podnosi se putem Portala sustava sljedivosti na povezanici: Prijavi se

Svaki novi korisnik obvezan je prilikom prve posjete portala se registrirati unosom traženih podataka na registracijskoj formi. 

Nakon unosa traženih podataka korisnik će dobiti na prijavljeni email u registracijskoj formi obavijest o izdanom kodu gospodarskog subjekta kao i korisničko ime za pristup Portalu.

U SMS poruci korisnik će primiti inicijalnu lozinku za prvu prijavu na sustav. Prilikom prve prijave na sustav biti će tražen da postavi svoju trajnu lozinku za daljnje prijave.

Izdavanje koda objekta

Nakon izvršene registracije i primitka koda gospodarskog subjekta korisnik se treba prijaviti na sustav i unijeti podatke o svojem objektu ili više njih. Za svako svoje maloprodajno mjesto gospodarski subjekt je dužan unijeti posebni zapis u sustav. Nakon pohrane podataka o objektu sustav će automatski generirati kod za isti. Popis svih kodova objekata dostupan je unutar sustava. 

Upute za korisnike

Detaljne upute za korisnike nalaze se na poveznici: Upute za registraciju

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam