10.05.2019

AKD-u dodijeljen međunarodni identifikacijski broj tvrtke za uspostavu sustava sljedivosti duhanskih proizvoda

Kao nacionalnom izdavatelju identifikacijskih oznaka za sustav sljedivosti duhanskih proizvoda Republike Hrvatske AKD-u je dodijeljen i međunarodni identifikacijski broj tvrtke sukladno ISO/IEC 15459 standardu. Dobivanjem identifikacijskog broja tvrtke AKD je ispunio još jedan od zahtjeva Europske komisije sukladno Provedbenoj uredbi Komisije (EU) 2018/574 o tehničkim standardima za uspostavu i rad sustava sljedivosti duhanskih proizvoda.

Ovlašteni izdavatelj identifikacijskog broja je belgijska tvrtka EDIFICE na čijim službenim stranicama je izlIstan i AKD http://wp1.edifice.org/iso-15459-license-plate-2/list-of-license-plate-codes-assigned-by-edifice/. AKD-ova identifikacijska oznaka u sustavu sljedivosti duhanskih proizvoda na razini Europske unije biti će LEAKD.

Podsjetimo kako je AKD trenutno jedini izdavatelj identifikacijskih oznaka (ID Issuer) u EU sa spremnim tehničkim rješenjem za sljedivost duhanskih proizvoda. Sustavi sljedivosti u proizvodnji duhanskih proizvoda se prema zahtjevu EU Direktive trebaju uvesti u svim EU članicama do 20. svibnja 2019. godine, a AKD je svoje rješenje ponudio i drugim zemljama.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam